A problémák láthatatlan generálója

Egy nagy cég vezetése és igazgatása mindig nagyon összetett és nehéz feladat. Rengeteg napi szinten jelentkező probléma léphet fel, amit a folyamatos növekedés és jó ügyfélelégedettség érdekében nagyon gyorsan és hatékonyan kell tudni kezelni. Egy ilyen szervezetnél mindig nagyon fontos tényező a szervezeti egységek felépítése és azok működésének összehangoltsága, hatékonysága. Az egyes helyekre elhelyezett vezetők és azok megfelelő szakértelme és persze kommunikációja mindig kulcsfontosságú. Ezzel el is jutottunk ahhoz a részhez, ami mondjuk egy multinacionális vállalat esetében már hatalmas veszélyeket rejthet, főleg akkor, ha ezekre záros határidőn belül nem figyel fel a cégnél valaki. Ezek a vállalatok ugyanis általában több ország, így különböző kultúra emberét alkalmazzák munkavállalóként, akik bár elfogadják egymást és nincsenek szemmel látható konfliktusok, a kulturális és kommunikációbéli különbségek azonban sok feszültséget okozhatnak, amelyek nagyon sok esetben még rejtve is maradnak, így nagy mértékben hátráltatják a kitűzött célok elérését és a mindennapi hatékony működést egyaránt.

Ha belegondolunk észrevesszük, hogy még a felszínre kerülő konfliktusok is hatalmas problémákat és azzal együtt károkat képesek generálni, nem hogy egy folyamatosan fennálló, rejtett feszültségforrás, ami hosszútávon rendívül nagy mértékben mérgezi a vállalati mindennapos működést és életet is.

Azért, hogy ezek a problémák kiderülhessenek és lehetőség legyen megoldást keresni rájuk, a kommunikációs nehézségek megoldódjanak, a hatékony és gördülékeny napi munka megvalósuljon, felkerestük a Kogwheel munkatársait és az interkulturális tréning segítségével feltártuki ezeket a helyzeteket és szituációkat, ezzel pedig kezelni kezdtük a saját cégünknél is. Hihetetlen hatékony volt ez a szolgáltatás, hatalmas eredményeket mutatott már rövid idő alatt is. Rengeteg innovációs ötlet, stratégiai javaslat, célkitűzési vélemény látott napvilágot a munkavállalók részéről, és egyes szervezeti egységek kifejezetten közösen együtt dolgozva, hatékony javaslatokat kezdtek kialakítani olyan problémákra, melyeket évek óta nem tudtunk megoldani. Hihetetlen eredménnyel tudtuk tehát kezelni azokat a láthatatlan tényezőket, melyeket megoldva, így utólag már tudjuk, hogy nagyon is látható problémákat okoztak amelyek a vállalat teljes működésére hatással voltak.